נתוני מסחר בזהב




המחירים בורסה לזהב בעולם


על מנת להבין את הרעיון העומד מאחורי המסחר בזהב והכדאיות שלו עלינו לחזור על 1900 השנה בה ארה"ב הטביע את המושג "תקן הזהב" ונתנה לזהב תפקיד מרכזי בסחר הבין לאומי בכך שהצמידה את ערך הדולר לערכה של אונקיית זהב שמחירה באותה תקופה היה 20.67$, אם נלך קדימה ונתקדם נראה כי במהלך השנים בכל פעם שהתחולל משבר בעולם מחירה של אונקיית הזהב עלה ואף בתחילת שנות ה-80 מחירה עמד על 900$ קפיצה של מאות אחוזים!.אחת הסיבות הברורות למסחר בזהב לעומת מסחר בכסף הינה מכוון שזהב הינו המתכת היקרה בעולם ומחירו נמצא במגמת עלייה כבר שנים רבות. והביקוש רק עולה ועולה בהתאם להתפתחות עולם התכשיטים, בניגוד למט"ח הזהב אינו מאבד מערכו בזמן משברים ואף מתחזק.

מסחר בזהב: עליות וירידות

בנוסף לכך בניגוד למט"ח המסחר בזהב נתפס כאפיק השקעה בטוח ואמין באופן יחסי, ישנן טענות כי מסחר מסוג זה אינו מתאים לטווח ארוך אלא לטווח קצר בלבד ובצורה זו ניתן לקטוף את התשואה בזמן הקצר ביותר תוך השגת מקסימום כסף. אך גם טענה זו אינה נכונה מכוון שניתן לראות עלייה מתמדת במחירו של הזהב.
אך אם זאת בדומה למט"ח יש לבצע מסחר בזהב בזמן אמת על מנת להשיג את התשואה הגדולה ביותר וזאת מכוון שישנן תנודות רבות אף תנודות של 1% הן דבר שמתקיים בשגרה ולכן אם המסחר אינו מסחר בזמן אמת תוכלו להפסיד סכום גדול.בדומה למסחר בזהב גם מסחר בכסף ובמתכות שונות מתבצע בצורה דומה, אך בשונה משאר המתכות לזהב ישנו ערך רב יותר משאר המתכות ולכן ניתן להשיג תשואה ורווח גדול יותר ממתכות אחרות.
לסיכום חשוב לזכור כי מסחר בזהב הינו אפיק השקעה מסוכן ואין להתעסק בו ללא הדרכה והבנה של השוק, ויש לשים לב שיש לבצע את המסחר בזהב בזמן אמת בלבד מכוון שמסחר בזמן אמת הינו הדרך היחידה לקלוט את התנודות הקטנות המתבצעות בכל רגע בשוק ולהשיג רווח, כאשר המסחר במתבצע כאפיק השקעה לטווח הארוך יתכנו הפסדים גדול כתוצאה ממינוף שגוי.